Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Collectief bouwen, wat houdt dat in?

Heiveldhoef biedt woonplezier voor iedereen!

Heiveldhoef biedt een gevarieerd aanbod van woningtypen te midden van een groene omgeving in de nabijheid van het bruisende centrum van Breda. Daar wordt plek gemaakt voor maximaal 15 woningen voor het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, bekend als CPO.

Wat is CPO?
Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) betekent dat een groep particulieren gezamenlijk woningen ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en gebruikt. Hierdoor hebben toekomstige bewoners meer zeggenschap over hun woning, aangezien zij zelf als projectontwikkelaar optreden zonder winstoogmerk. Samen met gelijkgestemde particulieren koopt u een stuk grond, waardoor u de mogelijkheid heeft om samen met uw toekomstige buren de gewenste woning te realiseren. Op deze wijze creëren jullie als initiatief niet alleen een nieuw woongebied, maar vormen jullie ook direct een nieuwe gemeenschap nog voordat de bouwwerkzaamheden zijn gestart.

Als collectief worden er gelijkgestemden ideeën en wensen bedacht. Denk aan specifieke afwerkingen, niveau van duurzaamheid, type energie, maar denk ook aan de andere wensen, zoals een gedeelde tuin.

Gedurende het gehele ontwikkelings- en bouwproces neemt het collectief, georganiseerd in een vereniging, de beslissingen. Dit omvat onder andere het selecteren van een architect en aannemer, beslissingen met betrekking tot wooneisen die passen binnen het bestemmingsplan, en het onderhouden van contacten met betrokken partijen in het bouwproces. Op deze manier worden woningen gerealiseerd die binnen ieders budget vallen en voldoen aan gezamenlijk opgestelde wensen. Het resultaat zijn dus geen standaard woningen, maar op maat gemaakte woningen. Bovendien deelt u zowel de kosten als de zorgen van het gezamenlijke bouwproces met uw toekomstige buren.

Als collectief bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van begeleiding door een partij, die gespecialiseerd is in het begeleiding van CPO-groepen. Deze partij beschikt over uitgebreide ervaring met bouwprojecten en kan de groep ondersteunen in het gehele CPO traject, inclusief het leggen van contacten en het afsluiten van contracten met bouwpartners.


CPO beleid gemeente Breda
De procedure zal worden uitgevoerd volgens het beleidsdocument opgesteld door de gemeente Breda, beter bekend als het Routeboekje CPO Breda, dat van kracht is sinds oktober 2021. Om deel te kunnen nemen aan de CPO-procedure, dient dit routeboekje te worden gevolgd.


Belangrijke informatie en randvoorwaarden
Het gedeelte bestemd voor CPO maakt onderdeel uit van een grotere gebiedsontwikkeling. Er zijn enkele factoren anders dan bij een regulier en zelfstandig CPO-project. Dit resulteert in aanvullende eisen en randvoorwaarden die moeten worden nageleefd bij de ontwikkeling en realisatie van de desbetreffende woningen. De volledige omschrijving van de eisen en voorwaarden worden toegelicht in de documenten, zoals te vinden onderaan deze pagina.


Een collectief heeft interesse. Hoe dan verder?
Van belang is dat alle documenten worden ingediend, zoals gesteld in het Routeboekje CPO opgesteld door gemeente Breda en in het informatiedocument opgesteld specifiek voor Heiveldhoef. De inschrijving kan kenbaar worden gemaakt via het inschrijfformulier en dient uiterlijk op 12-07-2024 aangeleverd te worden per mail naar info@maasjacobs.nl en info@vanagtmaal.nl.

Hierbij alle voorwaarden op een rijtje:
- U kunt u enkel als CPO-groep aanmelden;
- Enkel CPO groepen die ten minste evenveel leden hebben als het aantal woningen kunnen zich inschrijven;
- Het betreft een CPO-project bestaand uit 2 woonblokken waar in totaal 15 woningen kunnen worden gerealiseerd;
- De woningen maken onderdeel uit van het project Heiveldhoef Breda waarbinnen ca. 170 woningen zullen worden gerealiseerd;
- Een CPO-groep kan zich inschrijven tot uiterlijk 12-07-2024;
- Enkel volledige inschrijvingen worden in behandeling genomen.

Alle informatie staat uitgebreid omschreven in de documenten, te downloaden onderaan deze webpagina.

Vragen?
Heeft u aanvullende vragen over CPO? Laat het ons dan weten via info@maasjacobs.nl en info@vanagtmaal.nl.

Downloads

Heiveldhoef Breda bevat CPO-kavels. Belangrijke informatie is toegelicht in de bestanden hieronder. Uiteindelijk de stap maken om een inschrijving definitief te maken? Wij zien graag het inschrijfformulier namens het collectief tegemoet!

Routeboekje CPO Gemeente Breda

Kavelpaspoort CPO Heiveldhoef

Informatiedocument kandidaat CPO's Heiveldhoef te Breda

Inschrijfformulier

Zie je jezelf al wonen in Heiveldhoef?

Schrijf je via onderstaande button in als geïnteresseerde en we houden je op de hoogte van het laatste nieuws.

Inschrijven

Heiveldhoef is een ontwikkeling van

Veilingweg 1
4731 CW Oudenbosch
0165 319 000
info@vanagtmaal.nl
www.vanagtmaal.nl
De Ambachten 31
4881 XZ Zundert
076 597 5200
info@maasjacobs.nl
www.maasjacobs.nl
Pascal de Wit
pascal@kinmakelaars.nl
06-10559898

Patricia van de Wijer
p.vandewijer@vandersande.nl
06-20959290